Cytat:
|
Z przegubem wewnętrznym, to sobie daruj, od pękniętej osłony nie niszczy sie calkowicie przegub wykonany z bardzo dobrej stali.
Wyjmij półoskę z tym przegubem, rozbierz go na części, wymyj dokładnie w benzynie ekstrakć, załóż nowa osłonę, napchaj tam smaru, załóż, i zapomnisz o problemie.
Jak potrafisz to sam zrobic, to koszt 50 zł, a nie 1300.
Wiem, że malkontenci doradzą Ci inaczej, ale decyzja Twoja.
|
Osłona i smar zostały wymienione przy okazji wymiany sprzęgła i nie stety problem sie pogłebia bo coraz bardzie trzepie samochodem przy przyspieszaniu. Diagnoza była tak że przegub jest uszkodzony w tym stopniu że kfalifikuje sie do wymiany.Dziwne jest to że wczesniej nie odczuwałem wielkich drgań .A zapomniał bym ,może nie było tego czuć łożysko podpory tez było uszkodzone i zostało wymienione. Teraz drgania przenoszą się bezpośrednio na skrzynię . Więć pada pytanie czy kupować oryginał z forda czy np .coś z motocrafta podejdzie i wytrzyma ? Regeneracja przegubu to koszt około 950,00 pln . Nowa część w fordzie 1135,00 ,przekadka w niezaleznym serwisie 1300,00 . Uzywka na aledrogo jakieś 300,00 ( tele że tu tylko gwarancja rozruchowa i nie mamy nic pewnego co do stanu) no i co teraz robić ? Jakieś konstruktywne sugestie ???
Bump:
Cytat:
|
Kolego dwa tygodnie temu wymieniałem kompletne sprzęgło oprócz dwumasa w c-max 1.5 tdci z 2015 r. Koszt samego sprzęgła 780 zł - sprzęgło sachs bo tylko takie dostępne oczywiście moja robota.
|
jak najbardziej , moje sprzęgło kosztowało około 800,00 pln, do tego dwumas 1200,00 , przy okazji jak wyżej pisałem łozysko półosi i osłona przegubu jakieś 500,00 i do tego robocizna wyszło 3300,00 . Nie miałem możiwości i czasu żeby samemu to ogarnąć więc musiałem zapłacić.