Temat: [Mondeo 2000-2007] Błąd P0251 i P1211 wie ktoś co to?
View Single Post
Stary 24-08-2018, 19:24   #101
lukasz90.
ford::beginner

Model: mk3
Silnik: 2.0 tdci
Rocznik: 2004
Domyślnie Odp: Błąd P0251 i P1211 wie ktoś co to?

Przygoda jeszcze nie dobiegła konca.... Oddałem auto do innego mechanika tak jak pisałem wcześniej on stwierdził, że jeden wtrysk wymaga regeneracji a reszta wymiany koncówek (jakies tanie zamienniki były) po zrobieniu tego nadal silnik wchodził w tryb awaryjny jedyne co to równiej zaczał pracować. Stwierdził też że pompa zle została zrobiona i polecil reklamacje. Tak właśnie zrobiłem, jednak dziwnym zbiegiem okolicznosci po tygodniu jak im auto oddalem powiedzieli że pompiarzowi który robił im pompe maszyna sie popsuła.... Ustaliłem z nimi ze wezmę pompe i oddam do sprawdzenia/regeneracji na własą rekę i w przypadku zlej regeneracji oddadza mi kase. Tak wiec oddalem do serwisu boscha ktory robi tez pompy delphi zrobił okazalo sie ze sekcja wysokiego cisnienia to złom, wymienili mi głowice i powiedzieli ze pompa jest w 100% sprawna. Dałem tym mechaniką pompe aby włozyli i.....
Po dzisiejszej rozmowie dowiedzialem sie ze pompa jest wlozona ale silnik nierówno pracuje nie ma mocy i kopci.... i w poniedzialek beda "diagnozowac" co jest nie tak.
Pytanie co poszło nie tak? Pompa wtryski po regeneracji a z autem jest gorzej niz przed zrobieniem wtryskow co wiecej wogle przed zaczeciem robienia z nim czegokolwiek...
Czy jest mozliwe aby cos spieprzyli przy wkładaniu pompy ale jak tak to co?
lukasz90. jest offline   Odpowiedź z Cytatem