@
motoenzo
Nie bardzo rozumiem do czego jest ten przycisk na tunelu, masz pojedynczy czy podwójny? Ja sprawdzałem i nie mam w tunelu luźnej wtyczki niestety, temat na przyszłość. Możesz dokładniej opisać jego działanie i w ogóle sygnalizację? Rozumiem ze jak dojedziesz do przeszkody na D to zaczyna piszczeć. ale czy coś jest wyświetlane?
Czujniki mam już w drodze, wiązka też jest gotowa /narazie brak wtyczki by podłączyć klapę w opcji jest przeniesienie wtyczki ze starej wiązki lub zmiana na złącze uniwersalne/. Zderzak też już w drodze po niedzieli trafi do mnie i idzie do malowania.
Cały czas myślę nad podpięciem i zaprogramowaniem tego za pomocą forscana. Wygląda na to ze aktywne będą 4 czujniki wewnętrzne. To na pewno, natomiast zewnętrzne tzw aktywne nie koniecznie. Trzeba zobaczyć wiązkę jaka dochodzi do zderzaka po stronie auta czy są kable do pinów 2 i 8 wtyczki. Jeżeli nie ma to spokojnie można podpiąć wszystkie czujniki i zaprogramować całość na 8 zewnętrzne czujniki działać i tak nie będą. Jeżeli kable jednak są co bardzo prawdopodobne to powstaje dylemat, podpinać wszystkie czujniki fizycznie i kodować na 10? Rozumiem ze i tak zewnętrzne działać nie będą natomiast pytanie czy będzie wyświetlany błąd? Problem w tym ze nie chciał bym ponownie zdejmować zderzaka. Samo kodowanie to jak rozumem dwa parametry IPC 720-02-02 Xxxx-xxxx gdzie X to 3, czyli aktywacja wskazań na IPC, fabrycznie mam tam 1. Oraz PCM 736-02-01: xXxx xxxx X = A dla 10 czujników
X = 8 dla 8 czujników, teraz mam tam 4/