Temat: [Mondeo 2014- ] Wykończenie wnętrza/nadwozia
View Single Post
Stary 25-08-2018, 13:12   #1
Hansolo
ford::expert

Imię: Radosław
Model: Arteon SB R
Silnik: 388 KM/ 510 Nm
Rocznik: 2022
Domyślnie Wykończenie wnętrza/nadwozia

Mondeo Mk5 . Przy okazji przymiarek do akcji " konserwacja Mondolota" zdemontowałem fragment listwy progowej z napisem Mondeo. To co tam zobaczyłem lekko mnie zdziwiło żeby nie powiedzieć gorąco mi się zrobiło. Otóż po jej demontażu gdy się dobrze przyjrzę to widać podłogę w garażu Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Jest widoczny przelot przez cały próg. Od dołu progu jest otwór w kształcie prostokąta z zaokrąglonymi narożnikami i nic więcej. Tak jest z prawej i lewej strony. Być może to jest normalne i to otwór do odprowadzania wilgoci z profilu zamkniętego progu / taki on zamknięty Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. /, ale może tam powinna być zaślepka. Sprawdzałem w katalogu części on-line z schematami i niby nie ma takich zaślepek/korków . Wobec tego jeśli ktoś nie ma obaw przed zdemontowaniem tego elementu listwy proszę aby to sprawdził . Trzyma się to na kołkach i zatrzaskach, demontaż nie powinien niczego zepsuć. Można też zobaczyć od spodu ale trzeba auto bezpiecznie unieść, lub paluchami wymacać / mi łatwiej bo wiem gdzie to jest / . Proszę Was bo w moim pierdziszewie to drugi Mk5 , a komisach jeszcze perełek nie widziałem. Z góry dzięki. Jeśli potrzebne fotki to mogę zrobić i wstawić.

Miałem Mondeo 4, dwa Mondoloty 5 i to chyba koniec przygody
Hansolo jest offline   Odpowiedź z Cytatem