View Single Post
Stary 27-08-2018, 12:47   #1
Voytas666
ford::amateur

Imię: Wojtek
Model: Mondeo MK5
Silnik: 2.0 Diesel
Rocznik: 2014
Angry Nie działa dźwięk multimediów przez bluetooth (telefon sparowany, połączenia działają

Mondeo 2014 MK5, SYNC1.
Telefon Xiaomi Redmi Note 4, Android 7 Nougat, MIUI 9.6.2.0 (najnowszy)

Telefon paruje się bez problemu, pobiera książkę adresową, połączenia głosowe przez BT działają. W ustawieniach BT w telefonie widnieje również włączone "Dźwięk multimediów". Ale kiedy chcę puścić jakiekolwiek media przez BT z obojętnie jakiego odtwarzacza (PlayerPro, Youtube, MX player, player systemowy, itp.) to na ułamek sekundy na wyświetlaczu auta pojawia się tytuł nagrania, a następnie pokazuje komunikat "Urządzenie <telefon> rozłączone", nie gra i w samym telefonie przy urządzeniu SYNC pojawia się napis "Połączone (brak dźwięku multimediów)", a opcja "Dźwięk multimediów" jest nadal włączona... Telefon jest nadal sparowany, połączenia głosowe działają.

Próbowałem ponownego parowania urządzenia - bez skutku.
Następnie wszystkie poniższe wraz z ponownym parowaniem urządzenia za każdym razem:
- wyłączanie i ponowne włączenie BT w aucie
- przywracanie ustawień domyślnych BT w aucie (z poziomu ustawień BT)
- resetowanie BT w aucie (z poziomu ustawień BT)
- wyłączenie i włączenie BT w telefonie
- wyłączanie i włączanie "Dźwięki multimediów" dla SYNC w telefonie
- wyczyszczenie danych z aplikacji Udostępnianie Bluetooth w telefonie
- przełączenie na chwilę w tryb samolotowy (raz niby pomogło, ale już kolejne razy nie)
Wszystko bezskuteczne

Inny telefon sparowany z moim autem działa OK. Mój telefon sparowany z innym autem działa OK.

Dodam że od początku posiadania auta i tego telefonu nie było takich problemów. Co prawda raz na kilka tygodni rozłączało dźwięki multimediów, ale ponowne parowanie/reset BT auta pomagały i znowu przez kilka tygodni działało bezproblemowo. Obecnie nic nie pomaga, spędziłem kilka godzin na testowaniu i wszelkie powyższe kombinacje nic nie dają, a ja nie potrafię rozpoznać czy wina leży po stronie auta czy telefonu czy androida.

Jakieś inne pomysły?
Voytas666 jest offline   Odpowiedź z Cytatem