View Single Post
Stary 28-08-2018, 17:38   #3
MrHardCore
ford::amateur

Model: Fusion
Silnik: 1.4 benzyna
Rocznik: 2003
Domyślnie Odp: 2003 czy posiada szynę CAN?"

Mam już za sobą 3 moduły komfortu i to po kolei idąc B, C i D. W "D" włączył się (o ile tak to można nazwać bo samo mruganie kierunków to trochę lipa) autoalarm ilekroć ktoś otwierał z kluczyka auto. Moduł "C" ma napisane że jest autoalarm ale nie wiem czy ma działać od razu po podpięciu modułu czy mamy jaką procedurę która aktywuje działanie alarmu. Na tą chwilę jeżdżę z zamontowanym modułem "C", który sygnalizuje tylko zamknięcie auta mrugając kierunkami. W tym Fordzie - ponoć - nie ma nawet instalacji puszczonej do klaksonu żeby "robił" za syrenę...
Bardzo bym chciał zamontować alarm ale nie posiadam takowej wiedzy jaki można zamontować i jaki by ewentualnie mógł się sparować z kluczykiem.
Na koniec sprostowanie - pisząc o systemie bezpilotowym chodziło mi żeby alarm współpracował z pilotem od centralnego, a okolica nie jest "bidna" ale niestety przez nią muszą tłumy przechodzić (nigdy nie wiadomo czy ktoś nie jest świrem, który dla zabawy chce zrobić ci szkodę) idąc na różnego rodzaju festyny/imprezy.

Ostatnio edytowane przez MrHardCore ; 28-08-2018 o 18:03
MrHardCore jest offline   Odpowiedź z Cytatem