Witam,
Wczoraj po kilku minutach jazdy pojawił mi się na Conversie żółty komunikat "Usterka silnika". Komunikat zgasł po około dwóch minutach. Nie towarzyszyło temu nic niepokojącego - przyspieszenie w normie, praca silnika równa.
W drodze powrotnej dokładnie taka sama sytuacja - komunikat na ok. dwie minuty - gaśnie samoczynnie.
Sprawdziłem czy są kody błędów w "TEST" menu, ale było "DTC00 None".
Jako że wybieram się jutro w dłuższą trasę oddałem samochód do warsztatu - założyłem, że będzie taniej niż ew. laweta
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Rezultat był taki, że skasowali 86zł za podłączenie do komputera i stwierdzili "błąd w układzie paliwa", którego nie mogą skasować oraz że nie podejmą się naprawy tylko muszę znaleźć specjalistę od Fordów.
Pojechałem do warsztatu specjalizującego się w Fordach i o dziwo tam żadnego błędu nie wykazało (na szczęście tam podłączenie za darmo). Uznając, że poprzedni warsztat jednak wszystko wykasował pojeździłem trochę po mieście i komunikat znów się pojawił na chwilę, tak jak poprzednio. Wróciłem do warsztatu, a tam o dziwo nadal brak błędów.
Jako, że komunikat pojawia się i znika nie zostawiając błędów nikt nie chce się podjąć naprawy (może i dobrze, bo bym płacił bez końca, a efektów by nie było).
A teraz druga część tematu. Jako, że nikt nie chciał się podjąć dalszej diagnozy postanowiłem zajrzeć pod maskę czy nie ma jakiś oczywistych usterek typu odpięte kable czy wężyki i... wstyd się przyznać, ale przez brak kontroli płyn chłodzący jest na poziomie dużo poniżej minimum.
Jak tylko ostygnie silnik uzupełnię płyn (mam nadzieję, że to tylko zaniedbanie, a nie poważny wyciek), ale chciałem zapytać czy te dwie rzeczy mogą być ze sobą powiązane?
Temperatura w czasie jazdy nie skakała ostatnio, ale parę razy rzeczywiście wentylator na chłodnicy intensywniej pracował, więc moje zaniedbanie mogło trochę trwać. Na pewno po dolaniu płynu poobserwuję jego poziom oraz to czy komunikat nadal się zapala. Nie jestem jedynie pewien czy niski poziom płynu może wywołać ten komunikat - w dodatku bez żadnych błędów do oczytania przez komputer.