View Single Post
Stary 31-08-2018, 09:23   #3
Scous
ford::amateur

Model: Ford Focus
Silnik: 1,0 , 125km
Rocznik: 2015
Domyślnie Odp: Naprawa lakiernicza - zakurz lakierniczy, wypryski.

Cytat:
Napisał rav 75 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Każda szanująca się firma udziela gwarancji na naprawiane elementy. Z reguły są to 2 lata,najważniejsze- gwarantem jest serwis nie Ford. Oczywiście dokumentacja z naprawy powinna być zachowana co eliminuje ryzyko związane z utratą gwarancji na perforację nadwozia. Jeśli we wspomnianym czasie cokolwiek się wydarzy z powłoką lakierową zgłaszaj natychmiast w serwisie.
Co do niedoróbek lakierniczych,łaski nie robią poprawić muszą,sugerując się Twoim opisem polerowanie powinno załatwić sprawę.
Dzięki za odpowiedź ale troszkę pomieszałem gwarancję na te elementy, które zostały zrobione, a gwarancję antykorozyjną Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Nawet jeśli ten serwis (akurat Forda) daje gwarancję swoją na te naprawione elementy to czy kłóci się to jakoś z gwarancją antykorozyjną, którą daje Ford czyli 12-letnią gwarancję perforacyjną?

Tak swoją drogą to myślisz, że te takie wypryski, kurze itd są do spolerowania rzeczywiście? Troszkę tego jest ... miałem wrażenie, że nie było to zrobione w komorze bezpyłowej.
Generalnie jakby to była jedna taka rzecz to bym po prostu poszedł i ogarnął sam polerowanie ale ponieważ jest tyle elementów to nie bardzo chcę odpuszczać (choć nie mam nerwów do wojny z ASO czy z kimkolwiek - nie lubię generalnie się z kimkolwiek kłócić o cokolwiek bo sam swoją robotę wykonuję zawsze na 100% a jak zrobię błąd to od razu go naprawiam).
Scous jest offline   Odpowiedź z Cytatem