Temat: [Fiesta 2008-2012] Upgrade układu hamulcowego 1.6 Ti-VCT
View Single Post
Stary 06-09-2018, 01:34   #4
kamiluek
ford::beginner

Imię: Kamil
Model: Fiesta MK7
Silnik: 1.6 120 KM
Rocznik: 2010
Domyślnie Odp: Upgrade układu hamulcowego 1.6 Ti-VCT

Cytat:
Napisał weuek Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Bębnowych nie ma co ruszać, bo to kupa.

Z tego wszystkiego wymienionego jedynie zielone ebc mogą cokolwiek polepszyć w hamowaniu.

Tarcze brembo najdłużej oprą się rdzy.
Dzięki za podpowiedź. Używałeś może EBC Greenów, bo co osoba to opinia. Część zachwycona, część twierdzi, że są gorsze od standardowych klocków innych firm ?
Co do tarcz Brembo jesteś przekonany, że będą najtrwalsze, o dziwo wychodzą najtaniej ?

Cytat:
Napisał boncio Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Tarcze mogą być zwykłe. Ja mam tarcze Zimmerman standard coatz i klocki EBC green i jest spora, zauważalna różnica w porównaniu do OEM Forda. Ale green to minimum.

Jakbyś myślał o zmianie przodu, to taki jak w Fieście ST (278mm) jest też w B-maxie i Tourneo courier. Cena zapewne niższa niż od ST, choć to samo.
Zostanę chyba przy serii. Tzn tyłu nie ruszam na 100% bo to zbyt dużo roboty jak tak poczytałem. Przód, niby mógłbym zmienić zaciski, bo są niezbyt drogie te o których mówiłeś ale czy rzeczywiście odczuje znaczącą różnicę między 278 a 258 mm ?

Wymienię chyba płyn na DOT 5.1 świeży, założę EBC Greeny jeśli rzeczywiście je polecacie i do tego muszę dobrać jakieś tarcze tylko.
kamiluek jest offline   Odpowiedź z Cytatem