View Single Post
Stary 06-09-2018, 14:15   #6
balzak
ford::amateur

Imię: Mariusz
Model: Mondeo
Silnik: 1.9 TDCI
Rocznik: 2003
Domyślnie Odp: nie szuka stacji radiowych - wymiana przewodu antenowego

Cytat:
Napisał marcin486 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Jeszcze pytanie odnośnie tego co widać na zdjęciu w linku. Było to schowane w podsufitce kolo lampek. Jak dla mnie to było to wcześniej przymocowane do przewodu idącego z radia na dach. Wiecie co to jest i czy jest to potrzebne do poprawnego odbierania fal radiowych?
To są przewody podłączane do stopki z GPS. W moim Mondeo MK3 z 2003 mam taką właśnie stopkę i muszę ją wymienić, bo skorodowała w takim stopniu, że płytka GPS wypadła. Ale większość porad i filmów dotyczy wymiany zwykłej stopki. Tu jest tylko jedna śruba, z resztą zapieczona i skorodowana. Na zdjęciu widać, że u Ciebie ktoś musiał zrobić na niej nacięcie, by ją wykręcić. Pewnie muszę zrobić to samo. Ale nie jestem pewien, czy jej szczęśliwe odkręcenie wystarczy do odkręcenia stopki z GPS? Może ktoś z forumowiczów wie? A swoją drogą, co jest po drugiej stronie tej kostki? Tzn. jak wyglądają złącza kabli ze stopką?
balzak jest offline   Odpowiedź z Cytatem