Odp: Komunikat usterka silnika a poziom płynu chłodniczego
Mały update:
Wygląda na to, że brak płynu to był zbieg okoliczności. Po dolaniu nie widzę jakichś dramatycznych ubytków. Dolałem raz i zeszło jakieś 2cm - pewnie układ się odpowietrzył, więc dolałem znów do max i poziom raczej się utrzymuje. Oczywiście będę to obserwował.
Niestety komunikat pojawia się nadal w losowych momentach na 2-5 minut i gaśnie samoczynnie. Kupiłem też kabel i błędów żadnych nie ma (raz pojawiła się przerwa w obwodzie sterowania światłami i doświetlania zakrętów, ale po wykasowaniu nie wróciły nawet po kilkukrotnym pojawieniu się komunikatu "usterka silnika", więc raczej nie związane)
Jedyne co przychodzi mi do głowy to próba złapania komunikatu na podłączonym kablu i odczytanie błędów dokładnie wtedy. Obawiam się jednak, że jakby jakiś błąd się pojawiał to nie znikałby od razu razem z komunikatem tylko został przez najbliższe kila cykli i dałoby się go odczytać. Niestety nie przychodzi mi do głowy już nic innego.
PS.
Do odczytu błędów używam FORScan. Jeżeli polecacie coś lepszego co mogłoby pokazać więcej to mogę spróbować czymś innym. Kabel to najtańszy OBD2 ELM 327.
|