Temat: [Mondeo 2007-2014] benzyna 2l Klapki na kolektorze powietrza
View Single Post
Stary 07-09-2018, 12:40   #259
gorzken
ford::beginner

Imię: Adrian
Model: S-MAX
Silnik: 2.0 Duratec Flexifuel + LPG
Rocznik: 2010
Domyślnie Odp: benzyna 2l Klapki na kolektorze powietrza

Panowie, z góry dzięki za całą tą dyskusję. Mnóstwo wiedzy, dzięki, której wiadomo co robić.

Wczoraj wymontowałem kolektor dolotowy przez podejrzenie brania lewego powietrza i wysokich obrótów po starcie silnika. Gniazda osi klapek wyrobione (nawet wyłamane), że klapki mają straszny luz. Przez dziurę, którą pokazuje na zdjęciu zasysa mi lewe powietrze.

https://ibb.co/it1VqK

Tutaj pytanie do Was: Czy wymiana wkładu klapki zalepi tą dziurę? Czy muszę wymienić cały kolektor? Pytam ponieważ nie wiem jak wygląda wkład pod innym kątem a wymontuje go dopiero po weekendzie.

Przebieg auta to 270k. Z czego około 80-90tys na gazie.

Edit: Klapki już wymienione. Teraz żadnego prześwitu nie ma Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Pytanie do was jeszcze. Czy ktoś z was czyścił kolektor dolotowy? Czym i w jaki sposób żeby zrobić to porządnie?

Z góry dzięki za odpowiedź

Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Ostatnio edytowane przez gorzken ; 08-09-2018 o 15:12 Powód: Dodany link do zdjęcia
gorzken jest offline   Odpowiedź z Cytatem