Temat: [Mondeo 2007-2014] Webasto - samodzielny montaż
View Single Post
Stary 10-09-2018, 23:05   #322
Adam_Zd
ford::average

Imię: Adam
Model: Mondeo mk4 Platinium
Silnik: 1.6 Ecoboost
Rocznik: 2014
Domyślnie Odp: Webasto - samodzielny montaż

Panowie, mam mniej więcej zebrane graty i chcę się zabrać za montaż w 1.6 EB. Kilka pytań:

1. Do Webasto trzeba dołożyć pompę płynu chłodzącego. Okazało ze mam już identyczną pompę w miejscu jak do podłączenia Webasto (zielona strzałka).
- Do czego jest ta pompa jak nie ma Webasto? Będzie działać z Webasto czy trzeba coś kombinować?
- gdzie podłączyć przewód od Webasto? Do trójnika jak zaznaczone niebieską strzałką?

Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

2. czy da się podłączyć przewód paliwa inaczej niż do zbiornika paliwa (wpięcie w istniejący przewód paliwowy? Jeżeli tak to czy wystarczy trójnik a za nim pompa paliwa do Webasto czy trzeba coś jeszcze kombinować?

3. Mam bezpieczniki F27, F32 i do tego wiązkę do pieca (jak poniżej, czy to ta?), trochę mniej kombinowania z instalacją. Nie wiem jak z pompą paliwa, jeszcze do sprawdzenia.

Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Ostatnio edytowane przez Adam_Zd ; 11-09-2018 o 00:55
Adam_Zd jest offline   Odpowiedź z Cytatem