Witam wszystkich.
Wszyscy zmieniają z Sony na Navi, a ja chciałbym zmienić odwrotnie
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Chciałbym zmienić moją nieszczęsną Navi NX SD na zwykłe radio Sony z osobnym panelem sterowania nawiewami. Powodem jest piszczenie ekranu mojej Navi. Piszczy nie tylko moja, niestety ja to bardzo słyszę i jestem gotów porzucić ekran dla braku tego irytującego cichutkiego i wysokiego dźwięku.
Z tego, co dałem rady w historii przeczytać, do zmiany potrzebuję:
- panel zewnętrzny / ramka zewnętrzna - u mnie czarna w polifcie
- kosz radia (stelaż/baza / ramka wewnętrzna) - czy może będzie pasował ten z NX SD?
- panel klimatyzacji cały - czy tu są jakieś elementy poza panelem widocznym dla użytkownika?
I dodatkowe pytania:
- Jakie są rodzaje radia Sony, które jest najbardziej trwałe i czy któreś może nie pasować? Wiem, że 6CD są niepolecane, 1CD polecane, ale może ktoś może doradzić coś więcej? Które mają DAB+? Symbole bardzo pożądane.
- Czy podłączę bez problemu Sony w miejsce NX SD? Wiem, że mają inne wzmocnienia oraz, że Sony jest montowane w autach z Premium Sound, którego u mnie przy zwykłym NX SD bez plusa nie ma - czy wszystkie złącza będą pasować i czy nie można nic uszkodzić?
- Czy takie same moduły BT/VC pasują do NX SD oraz do Sony? Aktualnie mam CS7T-14D212-AD, czy będzie pasował bez problemu także do Sony? Czy w wersji softu powyżej 05-03-XX Sony tez obsłuży zmienne kody PIN, BT streaming i USB? Czy z racji przedostatniej literki A w symbolu zostanie mi tylko język angielski, czy może będę mógł używać tego po Polsku, tak jak w NX SD?
- Czy jest jakaś strata funkcjonalności przy tej zamianie, wiadomo poza rzeczami związanymi z ekranem - Navi i tak nie używam, ale może o czymś nie pomyślałem.
- Czy Sony i sterowanie nawiewem z osobnego panela będzie działać od ręki, czy konieczna jest modyfikacja ELM Config?
Będę wdzięczny za wszystkie porady. Dodatkowo jeśli ktoś ma takie radio Sony na terenie Wawy, chętnie wieczorem podjadę z piwkiem zobaczyć jak to działa. A jesli ktoś ma Navi NX SD z niepiszczącym ekranem, to bardzo bardzo proszę o taką informację, naprawdę chciałbym pierwszą taką sztukę zobaczyć i nie-usłyszeć
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Pozdrawiam