Temat: [Mondeo 2007-2014] Doinstalowanie modułu BT/VC
View Single Post
Stary 13-09-2018, 16:32   #4571
bynajmniej
ford::average

Imię: Andrzej
Model: Mondeło
Silnik: 2 litry
Rocznik: 2007
Domyślnie Odp: Doinstalowanie modułu BT/VC

No właśnie - nie każdy ma zdolności jeśli chodzi o lutowanie czy w ogóle rzeźbienie własnoręczne - czasem warto jest kupić gotową wiązkę od Komorowskich.
Ja popełniłem takich swojego czasu już w sumie dwie czy trzy - działają do dziś bezproblemowo - mogę śmiało polecić. Czego nie wiedziałem - zadzwoniłem - podpytałem się i luzik.
Auta jeżdżą - żadne nie spłonęło Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. - a montaż trwał moment.
Kiedyś zakupiłem też taką oryginalną wiązkę z Forda - chcąc ją przerobić do wiadomych potrzeb.
Mi się nie udało - ale towar idealny - wpadło trochę grosza na złomowisku - bo miedź w cenie Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
A dlaczego?
Taka wiązka z odzysku to waga pewno z 15 kg - i kilkadziesiąt niepotrzebnych złączek łącznie ze złączkami poduszki, oświetleniem schowka itp.
Oczekujesz z 3, 4 złączki na wiązce no a dostajesz kilkadziesiąt.
Sprzedawca udaje Greka byleby sprzedać, a nawet nie jest w stanie podać nr. VIN z którego to zostało wygrzebane - i nie wiadomo czy to poprzednie auto miało w ogóle BT.
Na domiar złego wszystko się klei od wypracowanej izolacji i zbitej chyba w aucie szyby (tak to już jest z rozbitków) - w ogóle nie wiadomo co do czego i co z czym połączyć - do tego plątanina nikomu niepotrzebnych kabli - jednym słowem tragedia Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Inna sprawa, że aby to wszystko utknąć gdzieś tam w kabinie - to byłoby niewykonalne ponieważ tyle tego jest, że należałoby chyba zrezygnować z radia i schowka - a dalej by to wystawało.
No mnie jak wspomniałem - przerosło i nie polecam - bo co z tego, że tanio (chyba z 80 zł) ale nie do użytku i koniec w końcu wylądowało na złomie.
Poza tym przypadkiem zawsze kupowałem gotowca i sobie chwalę.
Ostatnio podmieniłem jedynie moduł na taki z muzyką poprzez BT i po polsku - wypiąłem wpiąłem i po robocie.
Działa wszystko w dalszym ciągu - bezproblemowo.
bynajmniej jest offline   Odpowiedź z Cytatem