Temat: [Mondeo 2007-2014] Powietrze w układzie paliwowym
View Single Post
Stary 18-09-2018, 20:27   #28
Rogallo
ford::advanced

Imię: Michał
Model: Mondeo mk4
Silnik: 2.0
Rocznik: 2007
Domyślnie Odp: Powietrze w układzie paliwowym

Cytat:
Napisał lucas4891 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Tak. Pod warunkiem, ze odepniesz zlaczke od gory. W przeciwnym razie powietrze nie ma jak sie dostac do puszki filtra i cale paliwo nie wyleci.
Czyli po dlugim postoju nie ma wiekszej ilosci powietrza w ukladzie. Zatem problem chyba gdzie indziej.
Sprawdz rozrusznik. Ile ma twoj sprzet kilosow nalatane?
230tys kilosów niedawno wkoczyło, rozrusznik na 100% do regeneracji ewentualnie wymiany. Zobacze jak bedzie sie dało zregenerwoać to zregeneruje. O jakich złączak mowisz? chodzi o przewody paliwowe nad filtrem? Ja to własnie mysalelm ze jak sie je odepnie to po jakims czasie uklad sie zapowietrza i to co zostaje w puszcze zlatuje do koca i mozna wtedy odkrecic filtr. Bo tak jak pisałem wczesniej jak odkrecilem ten mały dzyndzel wylałem około 2 litry moze wiecej, stracilem cierpliwosc i odkreciłem całą puszke, a tak czy siak wyleciało stamtąd jeszcze naprawde dużo ropy. Mi to wygladalo w ten sposów, odkrecilem puszke wylecialo paliwo układ sie zapowietrzył przestało leciec. Oczywiscie moge byc w błedzie
Rogallo jest offline   Odpowiedź z Cytatem