View Single Post
Stary 19-09-2018, 14:46   #119
masaytaka
ford::amateur

Model: Ford Fiesta ST
Silnik: 1.6 EcoBoost
Rocznik: 2015
Domyślnie Odp: Ucieka (częściowo) płyn chłodniczy ze zbiorniczka wyrównawczego

Cytat:
Napisał edmun Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Trochę nie po kolei.
Fiesta ST była od dawna na rynku, z tym samym silnikiem co w Focusie 1.6EB. Po wsadzeniu tego silnika do Kugi w USA były pojedyncze przypadki, że auto zapaliło się i dlatego (mimo faktu że Ford wiedział że schrzanili z brakiem czujnika płynu w każdym 1.6EB) wywołali akcje serwisową (recall) na sporą gamę modelów z silnikami 1.6EB.
Chodziło mi o to, że z 1.6 EB były też wcześniejsze problemy z przegrzewaniem się, zanim wypuścili Fiestę ST.

Moja fiesta była objęta recall'em związanym z przegrzewaniem i polegał on na wgraniu softu, bez napraw mechanicznych. Najwyraźniej naprawa nie była skuteczna...

Bump:
Cytat:
Napisał boncio Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
@masaytaka Ja bym napisał pismo do Forda PL z kopią do centrali w Koloni po angielsku, żeby odpowiedzieli czemu rocznik 2015 1,6EB nie jest objęty akcją serwisową z uzasadnieniem pisemnym co zmienili w konstrukcji silnika od 2015 roku, że problem miał nie występować.
Wszyscy wiemy, że nic nie zmienili.
To później, w ramach eskalacji Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Ostatnio edytowane przez masaytaka ; 19-09-2018 o 14:48
masaytaka jest offline   Odpowiedź z Cytatem