Ponieważ udało mi się rozwiązać problem kilka informacji dla kogoś kto napotka podobne problemy.
1. Ponieważ nie dało się odczytać błędu na postoju kupiłem kabel i odczytałem błędy od razu jak tylko zapaliła się informacja na Conversie. Tym razem błąd pojawił się - był to:
P2297 - O2 poza zakresem podczas zwalniania - rząd cylindrów 1, czujnik 1
Nie mam pojęcia dlaczego błąd nie zapisuje się i nie można go odczytać. Wygląda to na błąd w sofcie. W każdym razie sprawdzone przeze mnie i przez mechanika na trzech różnych kablach/programach - po zniknięciu komunikatu nie ma śladu po błędzie.
2. Błąd pojawiał się już na forum - wskazuje na problem z pierwszą sondą lambda. U mnie pomogła wymiana (wymieniłem na Bosch'a nr 0 258 017 357 - niecałe 400zł + 50zł wymiana). Komunikat nie pojawił się ani razu od wymiany.
3. O ile niski poziom płynu nie miał raczej bezpośredniego wpływu lekko podwyższona temperatura mogła pomóc sondzie dokonać żywota. Nauczka żeby zawsze kontrolować płyny - szczególnie te na które Ford poskąpił czujników
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Mam nadzieję, że komuś te informacje się przydadzą. Pozdrawiam.