Cytat:
ależ ja jestem mega wdzięczny aż na pv trzeba napisać, ja tylko chciałem wiedzieć z czystej ciekawości czy inne numery mają inne przełożenia czy co z nimi jest, nie piszę doktoratu.
po prostu myślę że jak ktoś kiedyś będzie miał podobny problem a będzie miał 1.8 125km to znowu będzie pisał i się zastanawiał dlaczego no ale na nic nie naciskam przecież Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. to może być słodka tajemnica
Dziękuję wszystkim za wskazówki a w szczególności wyżej wymienionemu koledze Basra za konkretną fachową odpowiedź.
|
Ok.
Wystarczy, że zmieni się w silniku przebieg krzywej momentu obrotowego...a wiadomo nie od dziś, że zmiany w silnikach rozwijają się bardzo dynamicznie...i stąd zmiany w przełożeniach występują - wystarczy jeden ząb na zębatkach, a charakterystyka zmienia się diametralnie, pomimo iż z zewnątrz wyglądają tak samo...oczywiście auto pojedzie, ale właśnie tu diabeł tkwi w szczegółach.
Niekiedy zmiana dotyczy tylko zmian w oznaczeniach fabrycznych, a reszta zostaje bez zmian i wtedy VIN powie, że się nie nadaje...ale spoko - masz przynajmniej w czym wybierać.
Na chęć poznania takich tajników musiałbyś skierować pytanie do fachowca od skrzyń Forda, co ich się narozbierał od groma
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.