Sprawdzę to, dzięki za podpowiedź.
Póki co byłem dzisiaj w serwisie gdzie się zajmują fordami i i podejrzewają jakąś gume/podkładkę (jej brak) pod sprężyną. Od dolnej strony sprężyny z jednej strony mam tą podkładkę, z drugiej strony gdzie stuka - nie ma. Nie wiem jak ta część się nazywa i wygląda bo ciężko znaleźć na necie, ale w ASO forda może to kupię, bo w nieautoryzowanym serwisie Forda nie byli w stanie tego kupić, ale mówili że coś na to poradzą. Niby by pasowało, z jednej strony jest guma i amortyzację, z drugiej gumy nie ma i może sprężyna o jakiś metal stuka. Nie kosztowałoby to zbyt wiele, ale w najgorszym wypadku powiedzieli mi że gdyby musieli odkręcić śrubę od wahacza to jest szansa że strzeli i wtedy do wymiany i sama robocizna może wzrosnąć do 600 zl. Serwis fajny, ludzie kumaci, obsługa na wysokim poziomie, i dlatego też się cenią, tylko ceny jednak nie na moją kieszeń, nawet wynajem auta kosztuje tyle samo ile w normalnej wypożyczalni. Jak będzie trzeba to tam wróce, ale spróbuję najpierw u mojego mechanika coś wskorac, albo w ASO Forda się uda znaleźć brakujący element albo na szrocie.
Patrzylem jeszcze na linkę ręcznego, bo znalazłem że też może stukac, ale jest w porządku.
Stukanie dobiega tak jakby z okolic łącznika lub okolicy i po metalu chyba się dźwięk skąd inąd przenosi, no ale sprawdzę tą lampę. A no i jak jest mokro to stukac przestaje, mam nadzieję że niezbyt często będzie deszczowa pogoda, bo wtedy dojdę do tego co się dzieje na najbliższą wiosnę
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.