Temat: [S-MAX 2006-2015] Jakie felgi i oponki na zimę ?
View Single Post
Stary 23-09-2018, 21:15   #1185
markiz323
ford::average

Imię: Marek
Model: S-Max, Grand C-max
Silnik: 2,0
Rocznik: 2010/11, 2013
Domyślnie Odp: Opony zimowe, jaka marka, jaki model, jaki rozmiar...

Cytat:
Napisał latar Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Opinie w internetach (oponeo, ceneo) można włożyć między bajki. 99% autorów wpisów ma zbyt małą próbę badawczą żeby mieć jakikolwiek punkt odniesienia. Nawet jak ktoś przesiada się z Conti czy GY na Dębicę to będzie zadowolony. Typowo zajeżdża się u nas opony do 2mm albo i do znacznika. Wiadomo co taki nawet najbardziej markowy kalosz sobą wtedy prezentuje. Dla mnie wynalazki pokroju Dębica, Kormoran, Zeetez czy Apollo to proszenie się o kłopoty.

Bierz Nexeny.

Sent from my HUAWEI VNS-L21 using Tapatalk
I tak i nie. Dębica jest ok, dla ludzi co mieszkają pod miastem i mają zaśnieżone drogi
Zawsze kupuję nowe opony ( z reguły klasy premium), zawsze jeżdżę na nich max 3 sezony i kupuję nowe. Mam trzy auta, więc trochę kompletów miałem. I z mojego doświadczenia powiem, że na śnieg Dębica, na pozostałe nawierzchnie co innego.
Zeszłej zimy jeździłem na Michelinach Alipin 5(?). Gdy spadł śnieg, to jazda S-maxem zamieniała się w horror.
Opony klasy premium mają tą zaletę, że są dobre na mokrej czy suchej nawierzchni. Dobre czyli lepsze od np Dębicy. Gdy jest śnieg, to już różnie bywa.
Zapytaj ludzi co mieszkają np. w Bieszczadach na jakich oponach jeżdżąGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
markiz323 jest offline   Odpowiedź z Cytatem