Odp: Ford Focus MK2 ( kilka pytań )
Dla mnie stan blacharki w aucie to jest bardzo ważna sprawa bo koszta związane z jej naprawą są niekiedy bardzo wysokie jeśli robi się coś u kogoś a nie samemu. Sami wiecie ile kosztuje lakierowanie , usługi blacharskie dlatego jestem wrażliwy pod kątem rdzy. Miałem sporo aut w życiu takich " starych " i wiem jak szybko rdza potrafi się rozprzestrzeniać tym bardziej w autach które są na to podatne dlatego szukając auta za 20 tys jednak coś tam się wymaga. Może przesadziłem z tym stwierdzeniem " ani grama rdzy " bo faktycznie kolega ma racje , że coś na pewno będzie naruszone przez rudą czy to belka czy to jakieś mocowania . Po prostu myślałem , że MK2 zostało poprawione pod kątem blacharki bo jak wspomniałem Focus I gnije w oczach. Czytając Wasze opinie na ten temat nie wiem czy wgl chcę szukać takiego Focusa podczas gdy w tym przedziale cenowym można kupić coś innego z lepszym zabezpieczeniem blach . Nie chce tutaj robić offtopicu i na forum forda pytać o inne samochody więc tego robić nie będę ale Volvo S40 biorę pod uwagę ale bardzo ich mało . W ogóle zauważyłem , że rynek aut w Gdańsku jest tragiczny i samochodów od osób prywatnych jak na lekarstwo...Wycieczek 500 km w jedną stronę po auto robić nie zamierzam bo już przez to przechodziłem w życiu. Przez telefon każdy będzie zapewniać , że auto super a co do czego jak po sprawdzeniu okaże się złomem i wyjdzie sporo niedociągnięć to sprzedający powie " ja nic o tym nie wiedziałem " . I co w tym wypadku ? Nic. Koszty paliwa czy stracony czas nikt nie zwróci . Zawsze wiedziałem , że kupno auta używanego z rynku wtórnego nie jest łatwe. Co innego od rodziny , dobrego znajomego a tak to droga przez mękę pańską...
|