Odp: Ford Focus MK2 ( kilka pytań )
Czytałem opinie o nich i są podzielone. 50 na 50 . Jedni krytykują mocno a drudzy zaś chwalą . Ale tak jest w większości firm . Znajdą się tacy co chwalą i tacy co krytykują i niekiedy naprawdę ciężko wyciągnąć wnioski z opinii . Mnie np. one bardzo odrzucają ale nie neguje ich aut i na pewno będę zaglądać. Zainteresował mnie tam VW Passat B6 2007 rok z silnikiem 2.0 FSI bo takiego też szukam . Dzwoniłem to Pani mówiła , że auto już zarezerwowane i wpłacona zaliczka. Cena auta była bardzo niska w porównaniu do tych rynkowych a więc też zapala się kontrolka. W każdym razie będę do nich zaglądać.
Co do aut w trójmieście to nie jest ich dużo i jak wejdziesz na ogłoszenia na olx , trójmiasto.pl to w 90% ukażą się : Starogard Gdański , Elbląg , Chojnice. To są skupiska największej ilości handlarzy i krętaczy . To jest moje zdanie i nikt nie musi się z nim zgadzać. Na wielu forach polecają unikać Starogardu , Elblągu . Czemu jestem aż tak ostrożny ? A no kupiłem dawniej Golfa 4 od handlarza jak byłem ****iarzem napalonym na samochód i teraz wiem , że to był błąd i ile wpakowałem kasy w to auto stąd moja ostrożność i auta szukać mogę nawet do czerwca. Nie pali mi się . Pieniądze sobie spokojnie leżą . Jak widzę ogłoszenia z Elbląg i zdjęcia w tym samym miejscu i z tym samym ustawieniem auta i do każdego auta opis " ideał , śliczne , niski przebieg " to mnie automatycznie odrzuca. Jak widzę auto sprowadzone z Niemiec z ślicznymi zdjęciami , fajnym wyposażeniem i ceną mniejszą niż rynkowa to automatycznie nie wchodzę w takie ogłoszenia. Także ja uważam , że w gdańsku jest bardzo mało samochodów na sprzedaż od osób prywatnych a bynajmniej tych co szukam. O tego Forda dzwoniłem ale nikt nie odbiera tel. Może oddzwoni . Ale już jestem mocno zniechęcony do Focusa bo wolałbym skrzynie w aucie wymieniać niż walczyć z korozją na dużą skalę .
I żeby nie było oglądałem już trzy samochody które okazały się już dla mnie złomem. Z jednego nawet klamka odpadła przy otwieraniu . Otwierałem normalnie .
Już po samych oponach , wnętrzu można wyrobić pierwsze wrażenie. Jak widzę na aucie prawie łyse opony , wnętrze zabrudzone i syf w samochodzie to z góry mnie odpycha. Często tak jest , że jak właściciel jest niechlujny to o auto też nie dba.
Ostatnio edytowane przez Tomek1990 ; 24-09-2018 o 15:00
|