U mnie nie ma w aucie. Ale było takie radio jak je kupiłem. Ale je wymontowałem bo to szmelc straszny. Cięło się potwornie.
A więc:
Cytat:
1. Czy antenę GPS chowaliście za radio w tej wnęce, czy gdzieś ją podciągaliście dla lepszego sygnału?
|
U mnie była pociągnięta od radia (oczywiste) aż pod szybę przednią prawy róg przy naklejce z numerem rejestracyjnym. Kabel był pociągnięty od radia, za schowkiem pasażera i wyciągnięty w rogu szyby przy słupku A.
Cytat:
2. Jak od radia przeciągaliście przewody do kamery cofania? Nie chodzi mi o bagażnik bo to już było opisywane, tylko od miejsca podpięcia z radiem, którędy mogę pościć kable w kokpicie?
|
U mnie szło tak (od tyłu).
Kamera zamontowana w klamce w klapie. Kabel szedł przez klapę, przez gumowego "słonia" do wnętrza. Tam ostro w prawo i szedł brzegiem podsufitki wciśnięt zaraz za nią i za uszczelki drzwi. Potem za osłoną prawego słupka A pod deskę i za schowek, stamtąd do radia.
Cytat:
3. Którędy od radia mogę poprowadzić kabelki do mikrofonu zewnętrznego?
|
Ja pociągnąłem od radia w lewo, za osłoną słupka A lewego, potem brzegiem podsufitki wzdłuż górnej krawędzi szyby i do okolic lusterka. Mikrofon zawiesiłem z podsufitki obok lusterka.
Jak miałem mikrofon zamontowany na desce to przenosiło się za dużo drgań.