Temat: [Mondeo 2007-2014] Wymiana akumulatora
View Single Post
Stary 25-09-2018, 21:16   #584
Marcian
ford::average

Model: Mondeo MK IV 2011 r. 2.0 PB
Silnik: 2.0 145 km PB + LPG
Rocznik: 2011
Domyślnie Odp: Wymiana akumulatora

Cytat:
Napisał Hansolo Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
No ja pisałem o fabrycznym akumulatorze Forda , który w czwartym roku użytkowania padł w ciągu kilku godzin. Nastąpiła przemiana ze sprawnego / nie dającego żadnych oznak umierania / do trupa. Ot taki przypadek. Zamieniony Bosch Silver z tego co wiem już 6 rok wali prądem jak trzeba Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
No to ładnie. Dla forda robi org baterie to chyba VARTA robi.
Odnośnie Boscha co do nowszych aut coraz więcej polecane są akumulatory Silver - robi je Bosch, Varta, ZAP inni jeszcze pewnie też się znajdą. Są to niby akumulatory z domieszką srebra, które dłużej tracą swoje właściwości czyli mają starczyć na dłużej. Ile w tym prawdy a ile chwytu marketingowego sam nie wiem. Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Nie można też zapominać o coraz bardziej popularnych akumulatorach z systemem Start/Stop

Ostatnio edytowane przez Marcian ; 25-09-2018 o 21:22
Marcian jest offline   Odpowiedź z Cytatem