Odp: Nowa Nawigacja SYNC 3 - dyskusja , linki
Pytanie... Co daje nam połączenie WiFi w Sync 3 oprócz automatycznych aktualizacji?
Mam w samochodzie Router Play (dużo pracuje w aucie) i w zasadzie router jest włączony cały czas. Sync ma stałe połączenie z netem. Dzisiaj tak z ciekawości zrobiłem test. Wyzerowałem statystyki zużycia danych. Nie łączyłem z routerem żadnych innych użądzeń I tak:
Data sprawdzania aktualizacji w Syncu 26.09.2018 godz 8:47 w statystykach zjedzone 616 kb z czego 312 kb wysłanych (sprawdzane około 9:00) następnie sprawdziłem koło 16:00 i okazuje się że sync przez cały dzień ( około 120km jazdy) pobrał prawie 5 mb danych a data sprawdzania aktualizacji się nie zmieniła, w takim razie co sobie nasz Sync po czynia poza aktualizacjami???
(Dla pewności skasowałem ustawienia tej sieci w telefonie i komputerze. Nic innego nie było parowane) co ciekawe z tego wysłanych danych jest prawie 2 mb. Czyżby inwigilacja :-) a może coś jest pobierane, jakieś informacje do mapy...? Jutro zrobie kolejny test. Jakaś wiedza w tym temacie jest? Bo nie wyczytałem nic na forum.
Wysłane z mojego MHA-L29 przy użyciu Tapatalka
|