Odp: HID a LEDY
Witam wszystkich forumowiczów, ponieważ nie chcę tworzyć nowego postu,przyklejenia się do tego tematu.
W moim Mondeo mam światła soczewkowe,z żarówkami osram ,świecą jako tako,i tak sobie myślę już od pewnego czasu by je zamienić(chodzi o żarówki),na ledy, widziałem już w necie,a także a auto świat, porównania,i są kolosalne, wiem że ledy nie mają żadnej homologacji, dopuszczające je do użytku na drogach publicznych,ale po obejrzeniu kilku przykładów, stwierdzam,że przy dobrym ustawieniu świateł,i zachowaniu proporcji,te światła naprawdę dobrze święcą, nawet już markowe firmy już zaczynają,produkować zamienniki zwykłych żarówek,czyli ledy, ostatnio mój kolega kupił żarówki LED do swojego nowego Nissana Qashqai i naprawdę dobrze to wygląda,był, nawet na stacji diagnostycznej, gdzie mu powiedzieli że ,jest wszystko zgodnie z aparatura diagnostyczną, oczywiście, kolega nie chwalił się że zamontował ledy,a że ma wersje że spryskiwaczami do lamp,nikt nie zadawał mu zbędnych pytań.
Więc nasuwa mi się ta sama myśl, iść tym tokiem myślenia?
Ponieważ mam dojście do części , dostałem od znajomego uszkodzoną lampę soczewkową by przymierzyć żarówki LED,i okazało się że wersja mini tych żarówek wchodzi bez problemu.
Tomek;-)
|