@
pankrakus
Telefon (Galaxy S6) z tego co wyczytałem w internecie jest kompatybilny.
Wczoraj całkiem przypadkiem udało mi się dojść do mocno zadowalających rezultatów. Wszystkie poprzednie próby robiłem przy wyłączonych danych komórkowych i nic się nie działo. Wczoraj miałem je włączone i przy komendzie "cellulare chiama nome" na telefonie wyskoczyło pytanie jakiej aplikacji użyć: "asystent mowy google" lub "s voice". Wybrałem asystenta google i teraz udaje mi się wybierać kontakty głosowo. Używam tylko tej jednej komendy po włosku, a resztę mówię po polsku.
Wygląda to tak:
1) Wypowiadam komendę "cellulare chiama nome"
2) Moduł powtarza "cellulare chiama nome". W międzyczasie na telefonie wywołuje się asystent mowy google.
3) Już po polsku mówię "zadzwoń do Tomek". Przez głośniki słychać: "dzwonię do Tomek komórkowy".
Działa to bardzo fajnie. Nawet kiedy nieco niewyraźnie wypowiem nazwę kontaktu to i tak ją dobrze rozpoznaje. Zamiast "zadzwoń do Tomek" mogę powiedzieć "nawiguj do ADRES" i włącza mi się nawigacja w telefonie. To kolejny plus, bo tej w samochodzie nie mam aktualnej więc i tak korzystam z map google. Zapewne i sms-y będę mógł obsługiwać głosowo, ale nie miałem czasu na dalsze próby.
Tak więc w skrócie: komenda "cellulare chiama nome" wywołuje u mnie w telefonie asystenta mowy google, który załatwia całą resztę już po polsku
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.