View Single Post
Stary 27-09-2018, 13:42   #33
Parch
ford::expert

Imię: Rafał
Model: S-MAX
Silnik: 2.0 Duratec HE
Rocznik: 2010
Domyślnie Odp: Czy istnieje jakiś mocniejszy zestaw hamulcowy?

Cytat:
Napisał latar Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
@Parch jeśli kończą Ci się tarcze to pewnie, że warto. Zaciski pod 316 nie są drogie więc to właściwie jedyny koszt upgradu. Tarcze i klocki w zasadzie tyle samo
Jest dokładnie tak jak napisałeś, tzn. wymyśliłem sobie upgrade przy okazji wymiany tarcz i klocków. Co do kosztów, to już właściwie trzeba by ustalić, co oznacza pojęcie "drogie". Ja np. za zaciski FoMoCo (przepraszam zboczenie - nie mogły mnie razić napisem VOLVOGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.) w świetnym stanie wydałem 300 PLN, co uważam za średnio niską kwotę. Mimo, że zaciski po zakupie można było śmiało założyć do auta zdecydowałem się na delikatną renowację, tj. nie ruszałem samego korpusu z tłoczkiem, a oczyściłem i jestem w trakcie malowania oprawy/koszyka (sorry nie wiem jakie jest fachowe nazewnictwo). Sama renowacja (czyszczenie i malowanie) już mi wyjęła z portfela 100 PLN, a robię wszystko sam.
Dla mnie są to koszty w pełni akceptowalne, ale np. @roberto_s może mieć w tej kwestii odmienne zdanie.
Parch jest offline   Odpowiedź z Cytatem