Temat: [Focus 2008-2011] Remont tylnego zawieszenia
View Single Post
Stary 27-09-2018, 21:19   #2
Phoenix_eu
ford::advanced

Imię: Łukasz
Model: Focus MKII
Silnik: 1.8
Rocznik: 2008
Domyślnie Odp: Remont tylnego zawieszenia

Ja ostatnio to przerabialem. Prosta robota ale trzeba dobrze spryskać śruby przed odkrecaniem. Najlepiej 3-4 dni przed i powtarzać zabieg, mi to sporo ułatwiło roboty. Chociaż i tak musiałem ciąć śruby przy dolnych wahaczach. Oczywiście po wszystkim musisz zbieżność zrobić. Możesz się też zastanowić nad wymiana sprężyn. Na przeglądzie było wszystko ok, a jak je wymontowalem, to widać było uszkodzenie i odpad kawałek spirali. Dodatkowo zabezpieczylem podwozie. Do cukierków będziesz potrzebował prasy, i pamiętaj o zaznaczeniu ich kąta względem wahacza oraz głębokość wpuszczenia ich.Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Wysłane z mojego SM-N910C przy użyciu Tapatalka
Phoenix_eu jest offline   Odpowiedź z Cytatem