Cytat:
|
Chyba zartujesz? Sądzisz, że zmiana na 5w20 zdziala cuda? Kupiłeś smaxa z 2.0 eco od starszych ludzi?? To się kupy nie trzyma. Albo sam silnik zajechany albo miał robiona regenerację turbo przy okazji wymiany peknietego kolektora (to przypadłość 2.0 eco) i coś spartolili i turbo puszcza olej. Może najpierw wykrec świece i wrzuć zdjęcie jak wyglądają. To za duży ubytek żeby liczyć że zmiana oleju rozwiąże problem.
|
Jak pisałem wcześniej, nie znam się na Fordach. Zawsze jeździłem audi. Nie chciałem benzyny od audi, bo mają problem z poborem oleju. W rodzinie mają fordy, ale w dieslu i wszystko fajnie. Nie chciałem diesla, ale mocniejszą benzynę, a że Smax mi się podoba i praktyczny jak mi potrzeba, więc go wybrałem. Dowiadywałem się że te silniki generalnie są bardzo ok. Auto było kupione z domu od starszych ludzi (posiadali go od 4 lat), sam byłem po niego. Gość wymienił bardzo dużo przed sprzedażą, hamulce nowe, drążki nowe, olej w skrzyni biegów, w silniku, wszystko 3 tyś kilometrów zanim go kupiłem. Auto mimo kilometrów wygląda jak nowe.
Wymieniłem, aby być pewnym ile oleju wlałem, czy bagnet nie oszukuje, nie wiem, Ford to dla mnie nowość. Sprawdziłęm dzisiaj bagnet i zniknęło na dystansie 600 km 0,5 l oleju
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.. Dolałem, a miało być pięknie..
Rozmawiałem z mechanikiem i doradza mi sprawdzenie najpierw węża od turbiny, czy ona nie puszcza.
Generalnie auto chodzi pięknie. Nie dymi, przyspiesza dynamicznie (jeździłem autem przez ostatnie 3 lata, które miało prawie 300 koni, więc jakiegoś wrażenia to na mnie nie robi). Czyli najpierw sprawdzić świece?