View Single Post
Stary 28-09-2018, 12:52   #39
roberto_s
ford::beginner

Imię: Robert
Model: S-max
Silnik: 2.0 Tdci
Rocznik: 2009
Domyślnie Odp: Czy istnieje jakiś mocniejszy zestaw hamulcowy?

Cytat:
Napisał szynszyl Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
@roberto_s serio? Robilem z dzieckiem min 2.5000 km/ mies. Tyl ferodo, tyl trw przy 225kM. Jezdzisz wyczynowo z 3 dzieci? Sorty, ze sie czepiam ale w astrze bawiac sie na lotniskach mialem galfer sport i EBC.
Nie jeżdżę wyczynowo. W trasę też zbyt często nie jeżdżę, ale jeśli już to z całą rodziną i mocno obciążony. Nie lubię również wlec się za TIR'em i 7 autami, które nie potrafią/boją się go wyprzedzić. Więc "łykam" ich po jednym (bez szaleństwa), ale hamulce trochę dostają przy takich wyprzedzaniu i hamowaniu. Są też odcinki do wyprzedzania TIR'ów i tam też się rozpędzam do ~140 i później hamowanie jak kończy się pas do wyprzedzania. Tak jak pisałem wyżej, w warszawskiej jeździe raz miałem sytuację gdy auto zachowało się przy hamowaniu nie tak jak bym tego oczekiwał.
Poza tym lubię coś poprawić po fabryce. Ostatnio wymieniłem samodzielnie tuleje w całym zawieszeniu rozkręcając je na elementy składowe, łącznie z ramą (mechanik tylko tuleje wprasował). No ale nie byłbym sobą, gdybym przed osadzaniem tulei, nie dał tych elementów do chemicznego odciągania lakieru (podkład epoksydowy nanoszony kataforetycznie niewielu odciąga Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.), później pojechał za Piotrków Tryb., żeby jeszcze wypiaskować i ponownie pomalować kataforetycnie + proszkowo Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum..
Teraz zbieram się gruntownej renowacji powłoki podwozia pod tylą (najbardziej korodującą) częścią auta. Jednak niemile mnie tarcze zaskoczyły i pomieszały plany Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum..
W jakim fotelu wozisz dziecko? Ja mam z tyłu trzy RWF dla dzieci w wieku 2 do 5 lat.
Wiem taki już szajbus jestem Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum..
Dziękuję za schłodzenie moich zapałów bo to jest mi najbardziej potrzebne Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum., @latar też ma już w tym swój udział.

Bump:
Cytat:
Aaaaaaa, to pewnie dlatego nie mogłem nic znaleźć na forum, a pamiętałem, że coś próbowałeś zorganizować ...

Do obecnego założyłeś, czy odpuściłeś?
No właśnie ja też wczoraj prawie do rana forum przeszukiwałem i nic. Ktoś w ogóle zmieniał te przewody. Może podzielić się jakimiś wskazówkami typu długość przewodu typ złączek, coś co do zamówienia jest konieczne. W tym temacie jeszcze zielony jestem.
Może faktycznie pójdę w te zaciski i tarcze 336 mm od Volvo z dorobionym pierścieniem centrującym. Nie mogę tylko zacisków z wężykami znaleźć na aukcjach stąd pytanie o te w oplocie.
roberto_s jest offline   Odpowiedź z Cytatem