Cytat:
|
Sam tez kanalu nie mam i zrobilem dolewke a tak to wygladalo
|
Zmobilizowałeś mnie.
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Ty miałeś poważną dolewkę skoro bańka 5 l
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. (jak podłączyłeś wężyk?)
Kupiłem wężyki ø 6 i 8 mmm. Pasował ø 8 mm. Kupiłem (wlałem przy tankowaniu) litr ON do bańki też 5 l. Zdjąłem zaślepkę (łatwo zeszła) z końcówki przy zbiorniczku. (było podciśnienie bo od razu zassało powietrze do zbiorniczka) nałożyłem wężyk, na drugi wcisnąłem dużą strzykawkę (jako lejek) i zacząłem nalewać ON. Niestety nie chciał płynąć. Musiałem zdjąć zaślepkę(?) z wężyka odpowietrzającego, ale stawiała duży opór. Zrobiłem odpowiednie narzędzie i zdjąłem tą zaślepkę. Chlusnęło jakimś ryżym płynem po rękach, ale cóż...
Wlałem ON, założyłem zaślepki i podłączyłem laptop. Miałem starą wersję ELConfiga i nie było zakładki FACM więc "napełniłem" Forscanem. Komunikat zniknął i szczęśliwy poszedłem do domu.
Zadzwoniłem do majstra który wycinał DPF z pytaniem czy po 40 tys km od wycięcia ma/może pokazywać się taki komunikat i błąd - niskiego poziomu dodatków do paliwa.
Odpowiedział mi, że wystarczyło wyjąć wtyczkę z modułu pod tylnym siedzeniem, a gdyby to nic nie dało to oni czują się odpowiedzialni za swoją robotę i by mi to "wyprostowali" - ale wtedy nie miałbym żadnej satysfakcji.
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Dzięki wszystkim za drobne ale jakże cenne wskazówki.
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.