Odp: Navigacja Blaupunkt NX SP 5.1 - kompendium wiedzy
Witajcie koledzy.
Jestem zdecydowany na zakup S-Maxa mk1-lift (2011-2014). To będzie już mój trzeci Ford po Focusie mk1-lift i Focusie mk2-lift.
W obecnym Focusie Mk2 w wersji Ghia mam radio Sony drugiej generacji (owalne). Gra zdecydowanie lepiej od standardowego. Zupełnie wystarczające do moich wymagań mimo, że często robię trasy po 500km.
Proszę Was o pomoc - przeglądam S-Maxy i na otomoto i mobile.de i złapałem się na tym, że nieświadomie, ale automatycznie odrzucam samochody, które na konsoli nie mają wielkiego ekranu czyli nawigacji Balupunkt NX.
W Focusie używam do nawigacji Google Maps + Yanosik. Do rozmów głosowych mam zestaw bluetooth Noki wpięty do radia. Nie mam Fordowskiego zestawu bluetooth.
1. Przeczytałem przynajmniej ostatnie 30 stron tego tematu i zdaje się mieć wyrobioną opinię, że duży Blaupukt NX jeśli używam Google Maps nie da mi zupełnie nic ponad moje obecne ubogie radio Sony + telefon komórkowy. Czy jednak się mylę?
2. Czy w S-Max z radiem Blaupunkt NX zestaw Bluetooth jest częścią układu audio samochodu czy elementem Converse+? Książka telefoniczna, wybieranie głosowe etc.
3. Czy podzielacie moje zdanie, że mając komórkę do nawigacji nie odczuję żadnej różnicy między radiem (Converse+ + radio Sony + komórka) vs (Converse+ + Blaupunkt + Komórka)
4. Wydaje mi się, że gdybym chciał kupić nowe duże radio z Androidem to nawet będzie łatwiej przejść z Sony ponieważ dla takiego radia panel klimatyzacji ma własny wyświetlacz?
5. Czy w S-Max/Mondeo z Converse+ moduł bluetooth pozwala na nadawanie sygnału multimedialnego czy tylko rozmów telefonicznych? Czy jest to uzależnione od modelu radia?
Czy jeszcze coś powinienem wiedzieć, a pominąłem w tym przydługawym wstępie?
Ostatnio edytowane przez kobrys ; 01-10-2018 o 11:02
|