View Single Post
Stary 01-10-2018, 11:57   #338
Caribou
ford::average

Imię: Caribou
Model: C-Max // S-Max
Silnik: 1.5 Ecoboost 150A6 // 2.0 Ecoblue 190A8 AWD
Rocznik: 2015 // 2018
Domyślnie Odp: Jaki fotelik wybrać

Cytat:
Napisał kruuuf Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Dzień dobry Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Poszukuję pomocy w kwestii samochód-fotelik. W naszej fabii mamy dla 2.5latki axkid rekid, który jest fantastyczny ale wyłącza z używania przedni fotel. Musimy kupić niwy samochód bo niedługo urodzi się druga dzidzia i w samochodzie braknie miejsca.
Czy C-Max jest dobrym wyborem? Ktoś miał przyjemność montować rwf i łupinke a później 2xrwf w konfiguracji środek+prawa strona żeby z lewej jeszcze zmieścił się "tradycyjny" pasażer? Czy to raczej niewykonalne...?

Mogę się wypowiedzieć o C-MAX 2015 (nie grand). mam teraz dwójkę maluchów 2,5 i 5 m-cy. Foteliki - dla młodszego nosidełko maxicosi a starszy też maxi cosi (nie pamiętam modelu ale montowany pasami - bez isofix).

Na środku nie ma tragedii wielkiej ale na dłuższą trasę siedzieć tam jest męczące. Brakuje też trochę długości - w sensie jak ja chciałbym bardzo wygodnie siąść to z tyłu za mną nosidełko się średnio mieści.

Gorsze, że mój model nie ma wyłącznika poduszki powietrznej z przodu bo odpada mi konfiguracja starszy z tyłu a młodszy z przodu.

ja czekam teraz na S-MAXa ale im dłużej czekam tym bardziej się zastanawiam czy rzeczywiście potrzebuję większe auto. Gondoli za moment nie będziemy już wozić. C-MAX jest fajny, pakownym i subiektywnie dla mnie piękny jednak środkowe miejsce jest mało wygodne - więc jak dłuższe trasy to lepiej coś szerszego
Caribou jest offline   Odpowiedź z Cytatem