Cytat:
kupiłeś parcha albo masz debila mechanika to co poradzisz Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|
Przyjacielu moj drogi ja sam jestem mechanikiem wiec sprawiles mi troche przykrosci, a co do parcha to mozliwe
Sent from my LG-H870 using Tapatalk
Cytat:
|
Jakiej firmy założyłeś łańcuszek i napinacz?
|
Lancuszek jest FAI a napinacz teraz jest FEBI
Cytat:
|
Ty masz świadomość że silnik w twoim Fordzie był zaprojektowany i wyprodukowany przez koncern Peugeot -Citroen?
Poza tym to w jaki sposób dźwięk łańcuszka jest dla ciebie synonimem awaryjnosci?
Już miałem kilku ludzi którzy klęli na fordy z tym silnikiem, "bo ma 150 tys mil i rzępoli", tylko po sprawdzeniu okazuje się że to albo było taxi wiec przebieg podwójny, albo ktoś się nie bawił i na poprzednim przeglądzie było prawie 300.
Miałem zarrzniętego Smaxa z prawdziwym przebiegiem 160 tys mil (320 tys km) z podwójnymi podkładkami pod wtryskiwaczami i dokręconymi tak że uchwyty się zgięły i zjechanym korkiem spustu, więc olej smoła i zapadnięty filtr itd. Po doprowadzeniu do porządku nie było żadnych problemów z łańcuszkiem czy przedmuchami spalaniem oleju czy kopceniem.
Speak softly and carry a big stick; you will go far.
|
Kolego, to nie jest moj pierwszy 2.0 HDi, to jest juz chyba 7 albo 8 do tego kupa 1.9 D, 1.9td, 1.4 i 1.6 HDi wiec sprawe sobie zdaje bardzo dobrze, miedzy innymi dla tego go kupilem.
Co do dzwieku lancuszka to juz na tym zrobilem ponad 10 tys mil i mysle ze zrobie nastepne 100 tys bez problemu, silnik ma zero przedmuchow kompresja jest idealna a walki rozrzadu ze szklankami sa jak nowe, tylko ten dzwiek mnie denerwuje i tyle.
A forda nie kupie z paru przyczyn takiej jak np brak przycisku do wylaczenia poduszki pasazera i do tego cholernie nie wygodne fotele.
Cytat:
|
Aksamitnie to mógł by zacząć chodzić v6 a nie 1.4 po drugie w fordzie jest silnik z peugeota. Także nie stety, to że się drogo kupiło to nie znaczy, że dobrze a druga kwestia może to nie łańcuch tylko krzyżak pompy. Tak czy inaczej życzę bezawaryjnej jazdy. Pozdrawiam
|
Jestem mechanikiem i mam doczynienia z duza iloscia silnikow diesla i 1.4 hdi ma zdecydowanie lepsza kulture pracy niz wiekszosc "nowych" diesli.