Cytat:
|
... Ale wszystkie CVT tak mają
|
To nie jest żadna "mechaniczne CVT". Skrzynia ma oznaczenie eCVT, ale zbieżność tych 3 liter jest spowodowana tym, że silnik elektryczny to "prawdziwe CVT". Nie ma żadnych ograniczeń w jego "bezstopniowości". Z "mechaniczną CVT" nie ma to zupełnie nic wspólnego (poza sensem fizycznym nazwy)
Skrzynia ta to po prostu 2 duże silniki elektryczne oraz prosta przekładnia planetarna. Opisałem to w tym wątku -
https://forum.fordclubpolska.org/sho...d.php?t=284893
Z "czystą hybrydą" jest ten problem, że za wcześnie przełącza na napęd z silnika spalinowego. Wiadomo, że wolnossący 2.0 na cyklu Atkinsona nie ma prawa mieć żadnego sensownego momentu obrotowego. Stąd "zwalanie" na skrzynię, że "przymula"... Nie ma co przymulać, bo przekładnia planetarna to rozwiązanie proste jak budowa cepa...
Z powyższego powodu ja chwalę sobie wersję Energi - czyli "hybrid plugin". W trybie elektrycznym na światłach naprawdę podskoczyć mi może jedynie coś "bardzo grubego"...
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.