View Single Post
Stary 04-10-2018, 08:32   #4672
mitchelpaul
ford::beginner

Imię: Paweł
Model: Mondeo mk4 FL
Silnik: 2.0 TDCI
Rocznik: 2014
Domyślnie Odp: Navigacja Blaupunkt NX SP 5.1 - kompendium wiedzy

Czy posiada on tryb nocny?
Można to ustawić na 3 sposoby: dzień z regulacją jasności na wyświetlaczu (wstępnie, reszta z potencjometru jasności zegarów), noc z regulacją jasności jak w przypadku dnia lub auto - wtedy niby sam się reguluje z czujnika światła w lusterku, który steruje też automatem świateł DRL i ksenonów. Choć w trybie auto nie można ustawić takiej wstępnej nastawy jak w manualu i nocą według mnie w auto jest za jasno.
całkowite wyciemnienie?
To w zasadzie wyłączenie radia. Ale wtedy nastawy klimy wyświetla w dolnym rzędzie ekranu (wyżej jest data i godzina), jak zmieniasz np. temp pokrętłem albo siłę wentylatora, to na bieżąco to wyświetla. Więc klima nie umiera.
Sygnał od intensywności podświetlenia tablicy rozdzielczej i jasność podświetlenia zmienia się wraz ze zmniejszeniem jasności liczników.
Tu jest analogicznie, jest sygnał z podświetlenia zegarów, dodatkowo, jak pisałem, jeśli dzień-noc wybierasz manualnie, to możesz nastawić jasność dla każdego trybu.Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Jeszcze jedna podpowiedź - jeśli słuchasz muzy głównie z telefonu i np. przez bluetooth, to jak odpalisz navi google lub cokolwiek innego na telefonie, to komunikaty głosowe też pójdą po bluetooth.

Ostatnio edytowane przez mitchelpaul ; 04-10-2018 o 08:40
mitchelpaul jest offline   Odpowiedź z Cytatem