Cześć, mam problem z Fordem mondeo mk4 (2007r.,1.8,diesel).Mianowicie chodzi iz auto raz odpala raz nie (we wtorek nie odpalal a dziś dwa razy z rzędu-odrazu łapie) . Problemy zaczęły się od zimy (luty 201
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.a, kazdy mechanik rozkłada ręce. Jeżeli chodzi o błędy na komputerze to albo wyskakuje błąd czujnika walka bądź czujnika wału. Samochód ma ochotę odpalić, rozrusznik kręci ale nie ma siły odpalić (tak jak by nie miał podawanego paliwa). Z ciekawszych rzeczy: w pon sciągała mnie laweta bo nie chciał odpalić nawet z plaka. Mechanik powiedział że do wymiany jest czujnik położenia wałka i go wymienił. Twierdził że kilka razy odpalal a błąd sam się skasował-więc zaplacilam i wróciłam do domu. Po zgaszeniu silnika znów nie chcial odpalic.Po kilku próbach udało się-pojechałam na kolejną diagnostykę i okazało się że znów wywala błąd czujnika położenia wałka (czujniki walka i wału wymieniane już była na przełomie od lutego po 3razy).Jeden mechanik podejrzewa źle złożony rozrząd z kolei drugi koło dwumasowe (kwalifikuje się do wymiany ale nie jest w strasznie złej kondycji) Mieliście podobnie? Ewentualnie jakieś rady?