Cytat:
|
Musisz wyciąć śruby od regulacji zbieżności. Następnie wymienić tuleje w tych wahaczach a nie całe wahacze , kupić nowe śruby regulacyjne i ustawić zbieżność , najpierw tyłu a później przodu. Koszty śruby coś ok 70 zł za dwie sztuki tuleje ok 60 za dwie sztuki i u mnie w Koninie ustawiają zbieżność bo tylko zbieżność się ustawia w mondeo MK4 za jakieś 120 zł za przód i tył . Także nieźle cię chca skroic w tym Volvo.
|
Ale tuleje już wymienił mi znajomy mechanik i mówił że trzeba teraz zrobić zbieżność ale coś czuł ze.Może być problem odkręcić te śruby
Bump: [QUOTE=Hansolo;3037975]Nie bardzo rozumiem. W tym serwisie stwierdzili że śruby zapieczone , to rozumiem może tak być. Tylko zanim się zabierali do śrub powinni zmierzyć geometrię, pokazać Ci wynik i zaproponować ustawienie. Na tą chwilę to nie wiesz co im wyszło, a już chcieli ustawiać.[/QUOTE
Fakt to logiczne co piszesz. Mam już opony na ostatni sezon w zimie zrobię że 3-4 tyś km i zobaczę na wiosnę jaal będą wyglądały .Ale mechanicy twierdzą że każda ingerencja w zawieszenie to miś zbieżność.
Bump:
Cytat:
|
Nie bardzo rozumiem. W tym serwisie stwierdzili że śruby zapieczone , to rozumiem może tak być. Tylko zanim się zabierali do śrub powinni zmierzyć geometrię, pokazać Ci wynik i zaproponować ustawienie. Na tą chwilę to nie wiesz co im wyszło, a już chcieli ustawiać.
|
fakt logiczneco piszesz. Mam już opony na ostatni sezon w zimie zrobię że 3-4 tyś km i zobaczę na wiosnę jaal będą wyglądały .Ale mechanicy twierdzą że każda ingerencja w zawieszenie to miś zbieżność.