View Single Post
Stary 06-10-2018, 13:19   #4
noe
ford::beginner

Model: focus 2
Silnik: 1,8 tdci
Rocznik: 2007
Domyślnie Odp: Zawieszenie - części jakiego producenta polecacie ?

Cytat:
Napisał zbinek512 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Do przodu tylne oryginalne tuleje wyniosły mnie taniej niż lemforder. Do tyłu oryginalne dokupisz tylko tzw cukierki, reszta zamienniki. Czy z tyłu jest sens bawić się w tulejowanie? Uważam, że nie. Ta blacha wachaczy jest tak cienka, że później wprasować te tuleje to tragedia, niektórzy nawet spawają. Cały wachacz wyniesie cię niewiele drożej.
Gdzie kupowałeś tuleje do przodu, w sieci ? Z internetowych, sprawdzonych sklepów znam głównie ten z Kielc... może znacie jakąś dobrą alternatywę ?

W moim pobliskim sklepie komplet na dwie strony (4 tuleje +2 sworznie) Lemfordera wychodzi około 450 zł
Co do tulejowania wahaczy tylnego zawieszenia to też nie jestem tego zwolennikiem i wolę wymienić na dobre zamienniki a jeśli cena nie zabija to i oryginał. Co do "cukierków" to z tego co widzę, to wahacz wzdłużny jest większym elementem do którego montuje się pozostałe wahacze i tylko z jednej strony posiada tuleje właśnie ten tzw. cukierek i chyba raczej nie ma nawet możliwości kupienia całego elementu.... mam do wymiany jeszcze "kości" i te kupie w całości
noe jest offline   Odpowiedź z Cytatem