View Single Post
Stary 06-10-2018, 22:06   #30
kobrys
ford::average

Model: Galaxy A8
Silnik: 2.0 EcoBlue 150km
Rocznik: 11.2018
Domyślnie Odp: Ford Focus MK2 ( kilka pytań )

Tomek1990 - będę miał za około tydzień-dwa do sprzedania MOJEGO Focusa Mk2-lift wyprodukowanego w grudniu 2009 roku i spokojnie zmieścisz się w budżecie.

Co prawda 2.0 TDCi 136koni oraz co prawda kombi, a Ty pytałeś o hatchbacka natomiast:
- auto z polskiego salonu - absolutnie bezwypadkowe/bez kolizyjne etc
- fabrycznie bez filtra DPF (ostatni miesiąc produkcji samochodów bez DPF) - więc jazda tylko po mieście mu nie straszna
- przejechane niecałe 180 tys km
- jestem drugim właścicielem - pierwszy przejechał 78tys km w 5 lat
- pierwszy właściciel (znajomy z firmy) robił absolutnie wszystko w Ford ASO
- ja drugi właściciel absolutnie wszystko robię w ASO Fiat (ASO Ford w moim mieście to nieporozumienie - tylko raz u nich coś robiłem)
- wersja wyposażenia Ghia (coś jak Titanium, ale dla starych dziadków Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. )
- w sumie w aucie jest max wyposażenie jakie było za wyjątkiem: ksenonów, skóry, wentylacji foteli radia z nawigacją (jest super radio sony fabryczne) oraz webasto
- dodatkowo założona oryginalna nagrzewnica kabiny
- auto bezwypadkowe (jedna przycierka na tylnym zderzaku, której prawie nie widać, ale to na plastiku więc blacha nietknięta)
- poprzedni właściciel miał auto oblepione naklejkami więc przed sprzedażą całe w ASO zostało przemalowane z zewnątrz jeszcze raz (za wyjątkiem dachu) - czujnik grubości powłoki lakierniczej pokazuje drugie malowanie - gwarantuje równy wynik
- z mojej strony wymiany oleju, filtra oleju i filtra paliwa max co 17-18tys km
- w moich 100tys km tym samochodoem minimum 50tys to przebieg po autostradzie A4, a kolejne 40tys to drogi ekspresowe i czasem DK1 Katowice-Częstochowa (a domu mam drugi samochód do jazdy krótkodystansowej)
- absolutnie żadnej korozji na samochodzie/pod samochodem nie ma
- w tym roku w pełni wymienione zestawy hamulcowe przód/tył oraz piasta prawego przedniego koła
- jestem spokojnym kierowcą, auto nigdy nie dostało ode mnie po dupie
- auto przy spokojnej jeździe w terenie niezabudowanym pali 4.5-5.0 litrów (pomiar z baku), w mieście ok 7-8 litrów, na autostradzie dokładnie 6.2 litra

Wszystkie części oryginalne kupowane w ABC Focus w Krakowie.
Auto spokojnie można oglądać z mechanikiem/mechanikami brać do ASO - gdzie chcesz.

Sprzedaję bo kupuję S-Maxa ze względu na powiększającą się dalej rodzinę jak i potrzeby prywatne.

Bywam też nim u rodziców pod Częstochową więc połowa dystansu z pomorza mniej Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

P.S.
Ja kiedy szukałem Focusa w 2015 roku szukałem go przez 9 miesięcy.

Ostatnio edytowane przez kobrys ; 06-10-2018 o 22:14
kobrys jest offline   Odpowiedź z Cytatem