Cytat:
|
Jeśli dobrze widzę, to on na panelu przednim nie ma chyba żadnych złączy, prawda? Z tego co widziałem na filmikach na YT, wszelkie złącza (w tym USB) "wyłażą" luźno na zewnątrz luźnymi kablami, który dla mnie jest tak mało estetyczny, że nieakceptowalny.
Czy może działa to w ten sposób, że to okablowanie chowane jest w schowku? Wcześniej wspominany przeze mnie Vordon miał wszystko co trzeba na przednim panelu, co jest wybitnie praktyczne i jednocześnie estetyczne.
|
Osobiście uważam, że wystające pendrivey z panelu radia to porażka i właśnie kompletny brak estetyki - nawet jak ten pendrive jest typu micro. Tak, to miałem dosłownie 12 lat temu - wtedy i tak to był szał. Obecnie można wyprowadzić sobie estetycznie wyjście USB do schowka, popielniczki, podłokietnika czy innego dyskretnego miejsca, równie poręcznego
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Odnośnie jakości odtwarzania dźwięków - również uwielbiam jak ktoś się wypowiada w stylu - kolega kolegi mówił, że jego szwagier słyszał jak to gra. Każdy model ma inną jakość, a różnych modeli/producentów są setki. Nie ma tutaj z całą pewnością osoby, która miała styczność choćby z kilkunastoma modelami, więc nie ma podstaw do oceniania i uogólniania. Możemy bazować jedynie na subiektywnym odczuciu odbioru poszczególnych egzemplarzy, który niektórzy tutaj jednak posiadają - w porównaniu do innych (może bardziej markowych, albo seryjnych) modeli. Dodam jeszcze, że ten sam egzemplarz radia potrafi różnie zagrać w różnych autach.
Mam chińczyka marki Isudar i o ile jakość odsłuchu radia dla mnie jest na granicy akceptowalności (słyszałem o wiele gorsze), todtwarzanie mp3, youtuba jednak jest już o wiele lepsze (zapewne zasługa odpowiednich ustawień w korektorze) i z całą pewnością nie ma się czego tutaj chińczyk wstydzić (do Alpine pewnie i brakuje, ale gorsze od Pioneera na pewno nie jest).
Jakość audio dla mnie jest zupełnie wystarczająca - i tutaj kamień spadł mi z serca, bo to zawsze jest spora niewiadoma. Mój egzemplarz ma jednak inne denerwujące wady, a największa z nich to fatalna jakość odbioru dźwięku rozmów przez bluetooth u moich rozmówców. Na forum xda-developers ogarnęli już, że to kwestia mikrofonu i że trzeba podłubać wewnątrz radia. Póki co nie szukałem jeszcze nikogo, kto by mi takie operacje wykonał
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.