View Single Post
Stary 08-10-2018, 08:35   #3
hindus3d
ford::beginner

Imię: zenek
Model: ford mondeo mk4
Silnik: 1.8 Diesel
Rocznik: 2007
Domyślnie Odp: pojedynczy stuk podczas wciskania pedału sprzęgła

Cytat:
Napisał Cacodaemon Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Znajdź wzniesieni na 2 do 50 km/h i cyk 4. jak będziesz miał torsje w aucie możesz odkładać na kupkę kasę. W zależności ile auto zrobiło nalotu od ostatniej wymiany zespołu sprzęgła. Zobaczyć poduszkę skrzyni biegów.
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Przepraszam ale źle to opisałem, a mianowicie fakt stuków na postoju - na postoju przy wyłączonym silniku stuknięcie nie występuje - tylko na odpalonym no i w trakcie jazdy nie jest to nie wiadomo jaki łomot ale delikatne puknięcie jest słyszalne, bardziej podczas puszczania pedału sprzęgła niż jego wciskania. Sprawdziłem jak napisałeś, z tym wzniesieniem, ale nic tam szczególnego nie zaobserwowałem, z 2 na 4 przy 50, podjechał normalnie, jakiejś większej telepawki nie miał. Było czuć że obroty nie adekwatne do biegu ale żeby jakieś torsje to nie. Budą nie telepie, cyklicznie nic nie tłucze.

Pytam bo auto jest objęte gwarancją 3miesięczną która obejmuje skrzynie i silnik.

Skrzynia jest wyszczegolniona na poniższe podzespoły tj: koła zębate, wybieraki, tuleje, wałki toczne, skrzynie rozdzielaczy, plastry synchronizatorów, zespoły nadbiegów.

Biegi wchodzą normalnie, brak zgrzytów podczas zmiany, płynnie i elegancko.

Mogę spróbować nagrać filmik jeśli to potrzebne i zauploadować ale nie wiem czy kamera wyłapie taki stuk i czy w czymś to pomoże.

Ostatnio edytowane przez hindus3d ; 08-10-2018 o 08:40
hindus3d jest offline   Odpowiedź z Cytatem