Temat: [S-MAX 2015- ] Rodzaje płynu ADBlue
View Single Post
Stary 08-10-2018, 09:53   #7
Dan385
ford::beginner

Model: Ford S-MAX
Silnik: 2.0 ecoblue 190KM AT8
Rocznik: 2018
Domyślnie Odp: ADBlue

Vignale w białym kolorze robi mega wrażenie, gratuluję :-)

Ja swoje titanium także 190KM z AT8 odbieram w listopadzie i bardzo jestem ciekaw jak to będzie jechać, pytanie czy planujesz chipowanie ? czy jak dla Ciebie aktualna moc jest wystarczająca ?

Cytat:
Napisał PawelPoznan Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Co do tytułu tematu wydawało mi się że ok. ale postaram się zmienić, odpowiadając, instrukcje dali ale jeszcze całej nie przestudiowałem :-) pod klapką wlewu paliwa jest drugi mniejszy wlew do ADBlue na dodatek na wyposażeniu znalazłem dziś w bagażniku pod kratką z lewej strony lejek do ADBlue tak że wychodzi na to że będzie można lać prosto z dystrybutora, dzięki za przydatne info dot. szerzej tematu ADBlue i że może to być każdy z ADBlue do diesla bo nie miałem pewności. Przesiadłem się z Smax 2012 2.0 manual, automatem trochę pojeździłem jednym czy drugim ale starszymi, ten kupiony wczoraj ma skrzynię 8 biegową, dwusprzęgłowy, praktycznie prawie nie odczuwalna zmiana biegów, przyspieszenie w odczuciu w stosunku do mojego poprzedniego z 163KM daje sporą różnicę , na dziś jeszcze mu tak nie "daję" popalić bo to pierwsze kilometry, ale za kilka dni może powiem coś więcej, natomiast jeśli chodzi o ciszę w autku to jeszcze tak cichym nie jeździłem, po prostu bajka, śmiałem się że sprzedali mi jakiś uszkodzony bo silnika nie słychać no i na dodatek "wybrakowany" bez lewarka zmiany biegów :-) mam w nim już pokrętło, pierwsze wrażenia bardzo pozytywne, masaż w fotelach bajka no i co nie mniej ważne to chłodzenie - wentylowane przednie fotele, miałem już Granadę, sierre, 2x mondeo, galaxy , i teraz drugiego s max,a. i niech mi ktoś powie że FORD G... WORT zawsze odpowiem: nie każda morda pasuje do Forda :-) w załączniku pierwsze ujęcia :-) https://www.facebook.com/skorlinski....808572320/?t=0 https://www.facebook.com/skorlinski....374251461/?t=1
Dan385 jest offline   Odpowiedź z Cytatem