Cytat:
Kupiłeś auto od handlarzy z komisu pewnie? i naprawdę liczysz na to, że oni nie wiedzą co robia Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.? Mylisz, ze oni udzielają tej "gwarancji" po to żeby komuś naprawiać auto czy po to żeby ktoś przyszdł i kupił je z czystym sumieniem? Z tego co rozumiałem kolega Cacodaemon miał na myśli dwumas, a co za tym idzie wymiana całego zestawu. Więc lepiej nie licz na gwarancje od handlarza.
|
tak z komisu, i tak wiem że wiedzą co robią ;-) dlatego targowałem cenę odrazu po wyłapaniu stuku, i wiem co obejmuje gwarancja a co nie, spytałem odrazu o dwumas czy objęty gwarancją na miejscu u nich w biurze bo tak tez podejrzewałem - nie jest objęty, natomiast spytałem tutaj na forum bo być może to nie objawy typowe dla dwumasa - w sumie to moje pierwsze autko w dizlu na dwumasie, wcześniej miałem benzyne forda mondeo mk1 kupę lat, i kultura pracy jest zupełnie inna ale wiadomo i różnica w latach produkcji i użytej technologii, dlatego ciężko mi się połapać po takim skoku, dlatego też się zarejestrowałem, i być może kwalifikowało by się to pod coś z gwarancji, choć na skrzynię mi to nie wygląda, nie wiem co kolega powyżej miał na myśli (czy właśnie dwumas) dlatego ciężko mi sie ustosunkować. Sporo czytam tutaj zarówno na forum, jak i na innych portalach odnosnie dwumasy i objawów, przejrzałem sporo filmików na yt, być może to jeden z pierwszych etapów jej padania ale spytać nie zaszkodzi prawda? :-)