View Single Post
Stary 08-10-2018, 14:08   #12
TuneFORCE
ford::professional

Imię: Grzegorz
Model: Focus RS
Silnik: 2.3EB
Rocznik: 2017
Domyślnie Odp: jak prawidłowo powinien być wykonany chip tuning

Cytat:
@TuneFORCE czuli jak u mnie akcja trwała max 40 mininut to szału nie ma? Wyglądało to tak : sczytanie komputerem, wjazd na hamowanie przejazd 1 po chwili około 20 minutach wgranie nowej mapy i przejazd nr 2 i koniec. Jak mam to konkretnie rozumieć? Gotowiec czy strojenie? Proszę o wypowiedź również innych kolegów sporo tu nas po tzw. chipie
Generalnie wszystko zależy od samochodu, sterownika itd.
Różnie tunerzy podchodzą do tematu. Ja sam na siebie czasami się wściekam, że zmarnowałem kilka godzin na testy, a auto wyjeżdża na 3, czy 4ej korekcie, która wyszła ładnie ale ja chciałem zrobić coś lepiej Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Wydaje mi się, że te 2-3h to taki optymalny czas na zrobienie DW10C, chyba że totalnie coś nie idzie to nie raz marnowałem cały dzień, a na końcu się okazywało, że filtr paliwa był wymieniany 100 lat wcześniej i to była przyczyna braku efektów Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Jeśli u Ciebie trwało to 40min to tuner za bardzo się nie wysilił, bo być może Twoje auto nie wymagało korekt itp.
A gdzie chipsy robią w 40min?
TuneFORCE jest offline   Odpowiedź z Cytatem