Temat: [Focus 2014-2018] Akcja serwisowa - sprzęgło 18S07
View Single Post
Stary 08-10-2018, 16:58   #188
skubi3009
ford::beginner

Imię: Rafał
Model: mondeo
Silnik: 1.5
Rocznik: 2016
Domyślnie Odp: Akcja serwisowa - sprzęgło 18S07

Cytat:
Napisał pawlo79 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Witam.Jakie mieliście objawy na sprzęgle? Kiedy te drgania występowały? Czy tylko podczas zasprzęglania (puszczania sprzęga) na wbitym którymś z biegów czy też na biegu jałowym. Pytam bo mój Focus również podlega akcji serwisowej a niestety ma drżenie jak puszczam sprzęgło ale na biegu jałowym i zawsze jak puszczam sprzęgło dźwięk wydaje się za każdym wciśnięciem inny tak jakby to zależało od ułożenia docisku.Może warto by się upierać podczas wizyty w ASO aby wymienili sprzęgło zanim rozpadnie się podczas jazdy.
U mnie po wrzuceniu 1 biegu nie zawsze ale bardzo często aż telepało budą podczas ruszania chyba ze robiło się to bardzo powoli to wtedy było ok. dodatkowo jak już jechałem i dotykałem sprzęgła (delikatnie bez wciskania to wyczuwałem wyraźne wibracje) po wymianie odczucia są takie jakby sprzęgło było odseparowane zero wibracji i zero trzęsienia budą generalnie moja rada jest taka żeby przy wizycie w serwisie mówić ze sprzęgło potrafi głośno piszczeć i wtedy jest uślizg ale nie potrafisz tego wywołać na zawołanie a jest to bardzo irytujące, trzeba narzekać jak się tylko da bo w większości przypadków wgrywają tylko soft u mnie tez chcieli ale się mocno upierałem.
skubi3009 jest offline   Odpowiedź z Cytatem