Dzięki za odpowiedź
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Akumulator, jak najbardziej EFB i dzisiaj nawet mechanik sprawdzał czy przypadkiem nie traci mocy. Jest w 100% sprawny i bardzo dobrze się ładuje. Tuż po wymianie akumulatora zostały usunięte wszelkie wcześniejsze błędy z komputera spowodowane poprzednim aku, który swoją drogą był jeszcze fabryczny od Forda.
Przebieg aktualny to 184 000 km.
Od kilku dni zauważyłam, że system START-STOP się nie uruchamia. Sprawdzałam to, przy wyłączaniu wszelkich nawiewów i przy różnych temperaturach pogodowych. System został dzisiaj również sprawdzony przez mechaników i wygląda na to, że technicznie jest w porządku.
Cały czas występuje błąd komunikacji z hamulcem (U041
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.. Do tego ostatnio pojawił się błąd związany z ABS, lecz tutaj ABS pomyślnie przeszedł test u mechanika i błąd na razie się nie pojawił.
Spalanie średnie na razie utrzymuję w granicach 6,1 l / 100 km, jeżdżąc po mieście. Przy jeździe na szybszych trasach spada przeważnie do 5,8 l / 100 km.
Ruszając nie zauważyłam żeby dymił, tak samo przy przyspieszaniu.
Jeśli chodzi o falujące obroty, to nic takiego nie zarejestrowałam. Tutaj bardziej występuje głupi efekt, jakby samochód zwiększył masę dwukrotnie podczas dodawania gazu na 2 lub 3 biegu. Zanim dojdzie do choćby 2 tys. obrotów, mija spora chwila.
Dzisiejsze sprawdzenie go u mechanika było przynajmniej bezpłatne
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Dodatkowo pozostał nam z mechanikami ostatni pomysł, który podsunął znajomy mechanika (pracujący swoją drogą w Fordzie), żeby znaleźć kogoś zajmującego się tylko Fordami. Wygląda na to, że potrzeba fordowskiego oprogramowania, bo najwyraźniej te standardowe programy nie pokazują wszystkich błędów. Dlatego na razie przeszukuje neta w poszukiwaniu takiego kogoś, omijając jak długo się da ASO (na razie to za drogo sobie liczą).