Cytat:
|
Wystko ok tylko mam jechać na autostradę by się przejechać i zobaczyć że auto jedzie ? Jeżdżę po Wrocławiu raczej 6 biegu nie używam tu. Poprosiłem o korektę by moment maksymalny mieć jak na większości wykresów 2 350 RPM to odpowiedź "tak ma zostać" bo za mną kolejny klient czekał za mną i szkoda czasu
|
Według mnie nie ma co patrzeć bezwzględnie na samą wartość czyli pojedynczy punkt maksymalnego momentu tylko na przedział obrotów w którym ten maks jest dostępny. W innych chipowanych będzie z grubsza tak samo a sama wartość obrotów dla maks momentu wychwycona przez program komputerowy zależy pewnie od tego, która "falka" na wykresie będzie ciut wyższa. Jak zobaczysz swój nowy wykres to tam widać wyraźnie, że w zakresie 2-3 tyś obr/min z grubsza utrzymuje się najwyższy moment powyżej 380nm ale wykres leciutko faluje i akurat przy 2725 piknęło najwyższy moment. Wcześniej między 1850-2200 miałeś kopa na "340"nm ale teraz te 340nm masz dostępne między 1700-3800obr/min
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Inaczej chyba nie będzie bo nic się pod maską nie zmieniło, oprócz oczywiście oprogramowania.
Wracając do sedna tematu to pod względem zaangażowania w obsługę, przekazania istotnych informacji związanych z modyfikacją i użytkowaniem samochodu po modyfikacji, rozwiewania wątpliwości itp. powinno być "klient nasz pan" w ramach tego oczywiście sam chiptuning wykonany na poziomie maksymalnego doświadczenie i wiedzy tunera ale też niekoniecznie modyfikacja musi trwać 20 godzin jeśli przypadek tego nie wymaga
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum..